o akciových společnostech a akciích ptejte se, odpovídejte, diskutujte, sdílejte informace
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
beraus Nováček

Registrace: 20.10. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: so říjen 15, 2011 1:06 am Předmět: Zrušení akciové společnosti KŽ REAL, a.s. s likvidaci |
|
|
Jsem vlastníkem listinných akcií KŽ REAL, a.s. Na poslední Valné Hromadě dne 29.6.2011 bylo odsouhlaseno zrušení této akciové společnosti s likvidaci ke dni 31.12.2011. Zajímalo by mě jestli jako akcionář společnosti, mám nárok na likvidní zůstatek připadající v poměru na jednu akcií?
Na výše uvedené Valné Hromadě byla stanovená jako likvidátorka a.s. KŽ REAL, JUDr. Šárka Foltýnová. Zajímá mě, jestli se tímto ustanovením nejedná ze strany JUDr. Šárky Foltýnové o střet zájmu, když vlastně je i právničkou společnosti KŽ REAL, a.s.? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
redakce Administrátor

Registrace: 6.2. 2009 Příspěvky: 127
|
Zaslal: so říjen 15, 2011 2:07 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
jedním ze základních práv akcionáře je právo na likvidační zůstatek. Tento zůstatek bude vyplacen všem akcionářům po skončení likvidace. V tomto případě bude pro jeho proplacení nezbytné předložit listinné akcie, vzhledem k tomu, že akcie jsou na majitele. O způsobu výplaty bude likvidátor informovat v souladu se zakonem a stanovami v tomto případě v Obchodním věstníku a Lidových novinách.
Výše likvidačního zůstatku na akcii bude známa až po spončení likvidace. Podle mého názoru bude přibližně odpovídat ceně stanovené ve veřejném návrhu smlouvy, který měl platnost od 11.8. do 8.9.2010. a jejíž výše činila 425,- Kč.
Bližší info viz. http://www.in-server.cz/clanky/kz-real-a-s-verejny-navrh/75
Co se týče jmenování likvidátora je podle nás vše v pořádku. Likvidace je dobrovolé rozhodnutí valné hromady o zrušení společnosti. Likvidátora zvolila valná hromada a pro jmenování nejsou stanoveny nějaké speciální podmínky. Likvidátor je od svého zvolení přejímá většinu pravomocí statutárního orgánu.
Pěkný den _________________ Martin Garnac
redaktor, moderátor, administrátor
www.in-server.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|