o akciových společnostech a akciích ptejte se, odpovídejte, diskutujte, sdílejte informace
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bobrik1 Nováček

Registrace: 25.10. 2011 Příspěvky: 2
|
Zaslal: út říjen 25, 2011 12:57 pm Předmět: Přeměna akcií na nové subjekty |
|
|
Dobrý den,
jsem vlastníkem akcií Bus Ústí nad Labem, které byly přeměněny na tři nástupnické objekty s novými emisemi akcií.
V avizovaném čase výměny akcií jsem tuto nestačil provést. Bylo ale stanoveno, že nevyzvednuté akcie budou prodány na burze. Na můj dotaz na nové emitenty mi bylo řečeno, že akcie nebyly zobchodovány.
Tudíž nemám peníze ani akcie. Mám nějaký nárok na akcie nástupnických subjektů nebo na něco jiného, či jak se domoci nových akcií?
Děkuji za radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
redakce Administrátor

Registrace: 6.2. 2009 Příspěvky: 127
|
Zaslal: út říjen 25, 2011 1:40 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
vaše informace nejsou přesné. Akcie nových subjektů si můžete nadále vyzvednout a to minimálně do 7.11.2011, kdy končí dodatečná lhůta pro vyzvednutí akcií. Podrobnosti najdete na stránkách emitenta: http://www.busline.cz/UserFiles/File/Dokumenty/akcie_vymena1.pdf.
Po skončení dodatečné lhůty může emitent akcií navrhnout dražbu nevyzvednutých akcií. Pokud byste si nevyzvedl akcie do termínu dražby, budou Vaše akcie vydraženy a vy budete mít nárok na výtěžek dražby snížený o náklady dražby. O termínu dražby bude navrhovatel informovat v dostatečném předstihu (30 nebo 60 dní před dražbou podle výše nejnižšího podání).
Vaše akcie si tedy můžete vyzvednout až do okamžiku dražby. Z toho vyplývá, že můžete i trochu spekulovat. Pokud si akcie teď nevyzvednete, tak můžete počkat až bude uveřejněna dražební vyhláška a z ní zjistit jaké bude nejnižší podání na akcii. Pokud Vám bude tato cena vyhovovat, tak si je necháte vydražit. Musíte však kalkulovat s náklady dražby.
http://www.in-server.cz/clanky/naklady-nedobrovolne-drazby/21
Pěkný den _________________ Martin Garnac
redaktor, moderátor, administrátor
www.in-server.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bobrik1 Nováček

Registrace: 25.10. 2011 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne prosinec 11, 2011 1:52 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
díky za odpověd, ale v tomto případě se nejednalo o akcie Bus Jablonec a Bus Semily. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
redakce Administrátor

Registrace: 6.2. 2009 Příspěvky: 127
|
Zaslal: út prosinec 13, 2011 5:24 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
opravdu jste dostal odpověď na něco, co jste se neptal. Zkusím tedy napravit:
Jak jste podotkl společnost ČSAD BUS Ústí nad Labem a.s. zanikla rozdělením se založením nových společností, a to Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. ČSAD Česká Lípa a.s. a BUS.COM a.s.
Vaše nevyzvednuté akcie měly být předmětem dražby (nikoliv na burze) nicméně v naší Databázi dražeb http://www.in-server.cz/katalog-drazeb.html není záznam o dražbě ani jedné z těchto společností. V tom případě stále máte nárok na vyzvednutí Vašich listinných akcií a to až do okamžiku dražby (vyzvednutí listinných akcií není jinak časově omezeno).
Pokud by vaše akcie byly prodány v dražbě, pak byste měl nárok na výtěžek dražby. Uvedené akcie nebyly ani předmětem vytěsnění akcionářů, v tom případě byste měl nárok na protiplnění v penězích.
Doporučil bych Vám tedy ještě jednou se informovat u uvedených nástupnických společností na vyzvednutí akcií (adresa všech společností je Praha 5,Lumiérů č.p. 1025, č.or. 34a, PSČ 152 00, telefon: +420 251 682 394, email: info@csadcl.cz ).
Pokud byste získal nějaké informace, prosím o jejich sdělení _________________ Martin Garnac
redaktor, moderátor, administrátor
www.in-server.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|