o akciových společnostech a akciích ptejte se, odpovídejte, diskutujte, sdílejte informace
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
pavkne Nováček

Registrace: 15.4. 2011 Příspěvky: 1
|
Zaslal: pá duben 15, 2011 10:12 am Předmět: Geodézie CS a.s. IČ 44569521 |
|
|
Dobrý den. Prosím, zda byste mi nemohli poskytnou odbornou informaci týkající se společnosti Geodézie CS. Jsem vlastníkem minoritní části akcií (z kuponové privatizace). Nyní jsem obdržela oznámení, že se dne 31.5.2011 bude konat nedobrovolná dražba cenných papírů. Do doby konání této dražby mám možnost si převzít listinné akcie, a tím je vyjmout z dražby. Dají se prosím doporučit správné kroky v této záležitosti - možný vývoj akcií této společnosti apod.
Předem děkuji za Vaši radu/názor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
redakce Administrátor

Registrace: 6.2. 2009 Příspěvky: 127
|
Zaslal: po duben 18, 2011 9:24 am Předmět: |
|
|
Dobrý den,
v podstatě se Vám dražba nabízí jako možnost zpeněžení Vašich akcií. Otázkou je jestli je to výhodné či nikoliv. Vyvolávací cena akcie je 278,- Kč, odhad hodnoty akcie pak 530,-. Dražba bude probíhat směrem nahoru a docela nepochybujeme, že se dostane minimálně k hodnotě odhadu. Dražba je však objemem malá (celková vyvolávací cena je 560 000,- Kč) a výraznou část z konečné ceny dosažené vydražením budou tvořit náklady dražby, které odhadujeme tak na 20%.
Proto bych zvážil, jestli si raději akcie nevyzvednout a zůstat akcionářem s tím, že budete předpokládat v budoucnosti "prodej" formou vytěsnění akcionářů (squeeze out), kde bych očekával cenu 530 a vyšší. V současné době je majoritním akcionářem ve společnossti Geodézie ČS společnost Kartografie Praha, která vlastní (podle údajů z výroční zprávy) 84%. Do dražby jde podíl 15% a tak majoritní vlastník, pokud akcie vydraží, bude mít více než 90% a může provést vytěsnění akcionářů.
Samozřejmě konečné rozhodnutí je na Vás
informace o dražbě dostanete v naší databázi dražeb http://www.in-server.cz/katalog-drazeb/drazba-782/geodezie-cs-a-s.html _________________ Martin Garnac
redaktor, moderátor, administrátor
www.in-server.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|